piątek, 28 października 2016
Bezglutenowe Halloweenowe paluszki
Co powiecie na takie paluszki halloweenowe?
Składniki:
200g ciepłego masła
1 jajko
3/4 szklanki ksylitolu (cukru) zmielonego na puder
2 i 3/4 szklanki maki bezglutenowej ( u mnie mieszanka Schar do wypieków)
pół szklanki zmielonych migdałów
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka soli
laska wanilii
Migdały (1 opakowanie)
Sposób przygotowania:
Masło utrzeć z ksylitolem i jajkiem.. Dodać do masy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sól, wanilię ( miąższ ze środka) i zmielone migdały. Zagnieść ciasto i włożyć do woreczka Następnie włożyć do lodówki na pół godziny. Po tym czasie uformować "palce", mając na uwadze, że ciasto powiększy swoją objętość. Wcisnąć migdał. Nożem nacinamy ciasto nożem tak, żeby przypominało linie na palcach. Piec w piekarniku przez 20 minut na 16 stopni C. Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz