W diecie bezglutenowej sałatki są świetnym rozwiązaniem na pomysł na śniadanie czy kolacje.
Zdrowo, lekko i smacznie :)
Składniki:
Szpinak świeży
komosa ryżowa (quinoa)
awokado
pomidorki koktajlowe
orzechy włoskie
ser pleśniowy (niebieski)
winogrono
Sos:
3 łyżki oleju lnianego (oliwy)
1 łyżka soku z limonki
szczypta soli morskiej, pieprz
1/2 łyżeczki miodu
Przygotowanie: połączyć wszystkie składniki
Sposób przygotowania:
Komosę ryżową (quinoe) ugotować wg przepisu na opakowaniu. Awokado, ser pleśniowy pokroić w kostkę. Pomidorki koktajlowe pokroić na ćwiartki, Połączyć wszystkie składniki sałatki.
Świetne połączenie ;) Bardzo mi się podoba dodatek winogron do wytrawnych składników ;)
OdpowiedzUsuń