niedziela, 15 marca 2015

Sałatka ze szpinakiem i komosą ryżową

W diecie bezglutenowej sałatki są świetnym rozwiązaniem na pomysł na śniadanie czy kolacje.
Zdrowo, lekko i smacznie :)

Składniki:

Szpinak świeży
komosa ryżowa (quinoa)
awokado
pomidorki koktajlowe
orzechy włoskie
ser pleśniowy (niebieski)
winogrono


Sos:
3 łyżki oleju lnianego (oliwy)
1 łyżka soku z limonki
szczypta soli morskiej, pieprz
1/2 łyżeczki miodu

Przygotowanie: połączyć wszystkie składniki

Sposób przygotowania:
Komosę ryżową (quinoe) ugotować wg przepisu na opakowaniu. Awokado, ser pleśniowy pokroić w kostkę. Pomidorki koktajlowe pokroić na ćwiartki, Połączyć wszystkie składniki sałatki.







1 komentarz:

  1. Świetne połączenie ;) Bardzo mi się podoba dodatek winogron do wytrawnych składników ;)

    OdpowiedzUsuń