Dziś podaje przepis na leczo warzywne. Przepis, który podaje jest bardzo nisko kalorycznym daniem, które w swoim składzie ma tylko warzywa i przyprawy. Doskonale nadaje się jako obiad w dietach oczyszczających takich jak w diecie Ewy Dąbrowskiej. Nie zawiera tłuszczu ani białka.
Oczywiście jeśli ktoś chcę leczo w wersji standardowej zawsze można sobie dołożyć do niego zgrillowaną pierś kurczaka, pokrojoną w kawałki, kabanosy, czy parówki pocięte na kawałki.
Składniki:
2 papryki czerwone
2 papryki żółte
2 papryki zielone
4 pomidory
1 cukinia
2 cebule
pietruszka natka
koperek natka
czosnek (4 ząbki)
passata z pomidorów (1 opakowanie ok 450g).
papryczka chili 1szt
sól, pieprz, rozmaryn, oregano, bazylia
Sposób przygotowania:
Paprykę, cukinię i pomidory pokroić w kostkę. Pietruszkę, koperek poszatkować. Czosnek pokroić na drobne plasterki. Cebulę poszatkować i podsmażyć na patelni. Zarumienioną dodać do garnka. Do garnka wrzucić również pokrojone warzywa (oprócz pomidorów), zalać passatą z pomidorów, dolać wodę (ok pół litra) i gotować ok 20 minut. Po tym czasie dorzucić pokrojone pomidory, pietruszkę i koperek. Gotować jeszcze pare minut. Przyprawić do smaku. Gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz