poniedziałek, 17 sierpnia 2015
Pierogi bezglutenowe z jabłkami
Były już pierogi ruskie, dzisiaj czas na pierogi z jabłkami :)
Składniki na ciasto:
300g mąki Schar Mehl Farine
3 jaja kurze (13 jaj przepiórczych)
szczypta soli
woda letnia wg potrzeby
Nadzienie:
3 jabłka
cynamon
ksylitol, cukier
syrop z agawy do polania
Sposób przygotowania:
Ze składników na ciasto ugnieść ciasto pierogowe, rozwałkować i wykroić kółka. Jabłka umyć, obrać i pokroić w kostkę. Posypać nadzienie cynamonem i odrobiną ksylitolu (cukru). Gotować w osolonej wodzie z łyżką oleju. Po wypłynięciu pierogów gotować jeszcze ok 10 minut.
Ciasto nie powinno być ani za cienkie ani za grube!
Po wyciągnięciu pierogów posypać cynamonem i polać syropem z agawy :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
wspaniałe pierogi!
OdpowiedzUsuńZ jabłkami kocham! Moja babcia często takie serwuje :)
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/