Ja zrobiłam wersje kawy z koglem-moglem, czyli utarte żółtko z białkami (w moim przypadku jajka przepiórcze), jednak oryginalna wersja tego przepisu jest z samymi żółtkami. Próbujcie, sami wybierzecie co Wam lepiej smakuje :)
Składniki:
kawa rozpuszczalna
4 jajka przepiórcze (jedno jajko kurze)
1,5 łyżeczki ksylitolu lub cukru nierafinowanego
Sposób przygotowania:
Miksujemy jajka z cukrem (lub same żółtka). Kawę zalewamy wodą (ok 80 stopni C). Na to wlewamy kogel-mogel. Posypujemy startą gorzką czekoladą. Smacznego!!!

Wygląda super smacznie:)
OdpowiedzUsuńHm, trochę niecodzienne połączenie, ale koniecznie muszę spróbować, bo jestem bardzo ciekawa smaku tej kawy :) Dziękuję za przepis i czekam na kolejne wpisy na blogu :)
OdpowiedzUsuń