czwartek, 13 sierpnia 2015

Łosoś z jabłkami

Przepis na tego łososia dała mi kuzynka. Zapewniła, że danie robi się ekspresowo i jest szybkie i smaczne. Oczywiście wszystko się zgadza :) Bardzo fajna propozycja dla zabieganych, dbających o zdrowe posiłki.

Przepis pochodzi z www.kotlet.tv

Składniki:

3 dzwonka łososia
2 nieduże jabłka (kwaśne)
2 szalotki
2 papryczki chili
3 łyżeczki cukru (ksylitolu)
sól, pieprz
5 łyżek oliwy z oliwek
3 ząbki czosnku


Sposób przygotowania:

Jabłko, cebulę, chili pokroić w kostkę. Czosnek wycisnąć przez praskę. Wymieszać. Dodać oliwę z oliwek, cukier (ksylitol) i  sól. Wymieszać.
Łososia umyć, wysuszyć. Nałożyć powstałą mieszankę na łososia. Piec w rozgrzanym piekarniku na 180 stopni C przez około pół godziny. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz