środa, 8 lutego 2017

Tacos z kurczakiem

Tacos to super pomysł na szybkie danie meksykańskie. Jako nadzienie wykorzystujemy w zasadzie to co mamy pod ręką. Z reguły dużo warzyw, mięsko (w tym przypadku kurczak, ale częściej mięso mielone) i do tego sosy. Danie wygląda kolorowo i świetnie nadaje się na również na przekąskę.



Składniki:
tacos kukurydziane
sałata zielona
fasola czerwona z puszki
filet z kurczaka
kiełki rzodkiewki
papryka czerwona
pomidorki koktajlowe
cebula czerwona


dodatkowo sos czosnkowy lub ketchupowy:
http://www.pasjo-natka.pl/2014/05/sos-czosnkowy-i-sos-ketchupowy.html


Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka pokroić na małe kawałki, podsmażyć do zarumienienia. Paprykę pokroić w paski, cebulę w piórka, pomidorki koktajlowe w połówki lub ćwiartki.
Tacos podgrzewamy w piekarniku, a następnie gdy są już ciepłe wykładamy sałatą, dodajemy dodatki (warzywa + kurczak + fasolę czerwoną). Polewamy sosem czosnkowym, dekorujemy kiełkami. Gotowe!










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz