Do przepisu na czekoladę wysyłam tutaj :)
http://www.pasjo-natka.pl/2015/03/czekolada-gorzka-bez-laktozy-bez-glutenu.html
A sushi prezentuję w dzisiejszym poście.
Uwaga: sos sojowy zawiera gluten. Jeśli są osoby, które nie mogą spożywać glutenu to należy w sushi wyeliminować go.
Składniki:
ryż do sushi
algi do sushi
ocet ryżowy
sos sojowy
wasabi
cukier
mata do rolowania
dodatki:
paluszki krabowe, łosoś wędzony, szczypiorek, sałata, awokado, ogórek zielony, tuńczyk, serek biały kozi,
Sposób przygotowania:
Ryż gotujemy wg opisu na opakowaniu. Dodajemy ocet ryżowy (wg opisu na opakowaniu ryżu).
Jak już ryż przestygnie, rozkładamy równomiernie ryż na algach. Nakładamy dodatki wg uznania. Rolujemy (sposób rolowania na opisie opakowania alg). Odkładamy na min pół godziny i potem kroimy.
Maczamy w sosie (sos sojowy i wasabi-wg opakowania)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz