Propozycja na chlebek bezglutenowy. Super zdrowy :)
Przepis od koleżanki Pauliny. Dziękuję! Pasuje idealnie z pesto i wszelkimi pastami
Przepis na pastę z soczewicy
http://www.pasjo-natka.pl/2014/05/pasta-z-czerwonej-soczewicy_21.html
Składniki:
7 łyżek mąki jaglanej
6 łyżek mąki gryczanej
2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki soli
ziarna: słonecznik, siemię lniane, pestki dyni (w sumie 3 łyżki)
2 łyżki oleju kokosowego
3/4 szklanki kefiru naturalnego
Forma ok 27cm x 17cm
Sposób przygotowania:
Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Olej kokosowy pogrzać i zostawić do ostudzenia. Wymiaszać z resztą składników. Ciasto przełożyć do formy. Piec ok 30 godziny na 180 stopni C. Do zarumienienia :) Podawać z pastami, pasztetami, pesto itp.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz