piątek, 8 stycznia 2016

chleb bezglutenowy jaglano-gryczany

Propozycja na chlebek bezglutenowy. Super zdrowy :)
Przepis od koleżanki Pauliny. Dziękuję! Pasuje idealnie z pesto i wszelkimi pastami

Przepis na pastę z soczewicy
http://www.pasjo-natka.pl/2014/05/pasta-z-czerwonej-soczewicy_21.html



Składniki:

7 łyżek mąki jaglanej
6 łyżek mąki gryczanej
2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki soli
ziarna: słonecznik, siemię lniane, pestki dyni (w sumie 3 łyżki)
2 łyżki oleju kokosowego
3/4 szklanki kefiru naturalnego


Forma ok 27cm x 17cm

Sposób przygotowania:

Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Olej kokosowy pogrzać i zostawić do ostudzenia. Wymiaszać z resztą składników. Ciasto przełożyć do formy.  Piec ok 30 godziny na 180 stopni C. Do zarumienienia :) Podawać z pastami, pasztetami, pesto itp.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz