Warsztaty miały miejsce w siedzibie Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej, gdzie studiuję na kierunku Dietetyka.
Głównym tematem warsztatów były naturalnie bezglutenowe chleby, ciasta i pasty do kanapek. Upiekliśmy chleb gryczany z komosą ryżową, chleb jaglano-gryczany oraz chleb ciemny. Upieczony chleby smarowaliśmy przygotowaną podczas warsztatów pastą jajeczną, z soczewicy i z awokado – guacamole. Nie zabrakło słodkiego akcentu. Przygotowaliśmy ciasto gryczane z brzoskwiniami, domowe Rafaello i kokosanki biszkoptowe. Uczestnicy podzieleni na grupy z zaangażowaniem przykładali się do powierzonych im zadań kulinarnych. Spotkanie warsztatowe było również okazją do poznania się, zrelaksowania w sobotni wieczór oraz wymiany naszych bezglutenowych doświadczeń. Mam nadzieję, że w przyszłości będziemy się spotykać częściej, wymieniać doświadczeniami, przepisami i pomysłami na wspólne spędzanie czasu.
Podziękowania dla:
Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej za udostępnienie sali na warsztaty
Firmie www.organiczne24.pl za udostępnienie mąk na potrzeby warsztatów firmy Doves Farm
Sklepowi Bezglutek w Katowicach i firmie Schar za upominki
Bardzo dziękuję również Paulinie, Patrycji i mojemu mężowi za pomoc :) :*
Zapraszam do obejrzenia fotorelacji z warsztatów :)
Świetny pomysł z takimi warsztatami:)
OdpowiedzUsuń