niedziela, 28 lutego 2016

Sałatka z komosą ryżową, gruszką i orzechami

Szybka i zdrowa sałatka z komosą ryżową.

Składniki:

 50g ugotowanej komosy ryżowej (białej, czerwonej, czarnej)
 sałata rukola
 gruszka 1 szt
 garść orzechów włoskich
 ser kozi dojrzewający (rolada)
 ocet balsamiczny (sos balsamiczny)




Sposób przygotowania:
Komosę ryżową ugotować wg przepisu.  Gruszkę i ser kozi pokroić na plasterki. Wyłożyć na papierze do pieczenia i włożyć do piekarnika na 180 stopni C, aż do zarumienienia gruszki i sera pleśniowego. Następnie na talerz wyłożyć umytą i odcedzoną rukolę. Odcedzoną komosę ryżową, podgrzany ser kozie i gruszkę położyć na sałacie. Posypać prażonymi orzechami włoskimi. Polać octem (sosem) balsamicznym. Gotowe!







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz