Szybka i zdrowa sałatka z komosą ryżową.
Składniki:
50g ugotowanej komosy ryżowej (białej, czerwonej, czarnej)
sałata rukola
gruszka 1 szt
garść orzechów włoskich
ser kozi dojrzewający (rolada)
ocet balsamiczny (sos balsamiczny)
Sposób przygotowania:
Komosę ryżową ugotować wg przepisu. Gruszkę i ser kozi pokroić na plasterki. Wyłożyć na papierze do pieczenia i włożyć do piekarnika na 180 stopni C, aż do zarumienienia gruszki i sera pleśniowego. Następnie na talerz wyłożyć umytą i odcedzoną rukolę. Odcedzoną komosę ryżową, podgrzany ser kozie i gruszkę położyć na sałacie. Posypać prażonymi orzechami włoskimi. Polać octem (sosem) balsamicznym. Gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz