wtorek, 5 sierpnia 2014

Kurki w zalewie

Uwielbiam kurki. Dziś przepis na kurki w zalewie :) Przepis pochodzi ze strony www.dziadekmateusz.pl Ja od siebie dodałam papryczkę chili :)

Składniki: (wyszło tyle ile na zdjęciu)
0,5 kg kurek
papryka czerwona
papryka zielona
2 papryczki chili
cebula
6 ząbków czosnku
szklanka octu
1,5 szklanki wody
liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, gorczyca
3 łyżki cukru, sól

Sposób przygotowania:
Grzyby osolić i gotować przez 20 min. Po ugotowaniu przecedzić i przelać zimną wodą.
Do słoików włożyć przyprawy, cebulę, czosnek, paprykę i grzyby. Zagotować wodę z octem i solą. Przestudzoną zalewą zalać grzyby. Pasteryzować ok 15 min.







1 komentarz:

  1. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń