środa, 4 lutego 2015

Muffinki gryczane z czekoladą

Wyjątkowe muffinki gryczane na wyjątkową okazję. Z pozdrowieniami dla Moniki. Dzięki za odwiedziny!!!! :)

Składniki: ( na 10 szt, 1 szt ok 70g)
140g masła klarowanego
3/4 szklanki mąki gryczanej
2 jaja (lub 9 jaj przepiórczych)
1/2 szklanki cukru trzcinowego
1/2 szklanki jogurtu (ja użyłam owczego)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 tabliczka gorzkiej czekolady


Sposób przygotowania:
Masło klarowane rozpuścić na małym ogniu. Odstawić do ostygnięcia. Do miski dać jaja i cukier. Miksować. Dodać ostudzone masło. Miksować. Następnie dodać jogurt (temp pokojowa) i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać łyżką. Na koniec dodać małe kostki gorzkiej czekolady. Wymieszać. Wyłożyć do papilotek. Piec w rozgrzanym piekarniku na 180 stopni C przez ok 20 minut. Gotowe!





1 komentarz: