sobota, 9 kwietnia 2016

Zdrowe przekąski - warsztaty kulinarne z Pasjo-Natką w Śląskiej Wyższej Szkole Medycznej w Katowicach :)

Paczka chipsów, gotowe sosy z dodatkiem mnóstwa substancji chemicznych, ciastka z nasyconymi tłuszczami trans....To częste rozwiązanie na domową imprezę, czy spotkanie z przyjaciółmi. A można inaczej: rafaello z kaszy jaglanej, nachiosy z mąki orkiszowej, pieczone jabłka z orzechami, gofry owsiane z owocami czy soki warzywno-owocowe z wyciskarki. Było zdrowo, pysznie i modnie :)
Uczniowie z techników gastronomicznych w Rudzie Śląskiej i Żarkach mieli możliwość wspólnie przygotować takie zdrowe przekąski. Dowiedzieli się również o zdrowotnych właściwościach poszczególnych dań.
Podziękowania da Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej za możliwość zorganizowania takich warsztatów :)
Więcej zdjęć w galerii na stronie:

https://goo.gl/photos/FvDaXoA3qm6zN3m36  -Żarki

https://goo.gl/photos/67nQYq3PmuFxiZSN7  -Ruda Śląska


Dania, które przygotowaliśmy:

http://www.pasjo-natka.pl/2015/12/domowe-rafaello-bezglutenowe.html

http://www.pasjo-natka.pl/2014/04/cynamonowe-jabka.html

http://www.pasjo-natka.pl/2014/06/gaucamole-czyli-pasta-z-awokado.html

http://www.pasjo-natka.pl/2014/08/gofry-owsiane.html


Przepis na nachiosy już wkrótce :)














































Brak komentarzy:

Prześlij komentarz