Paczka chipsów, gotowe sosy z dodatkiem mnóstwa substancji chemicznych, ciastka z nasyconymi tłuszczami trans....To częste rozwiązanie na domową imprezę, czy spotkanie z przyjaciółmi. A można inaczej: rafaello z kaszy jaglanej, nachiosy z mąki orkiszowej, pieczone jabłka z orzechami, gofry owsiane z owocami czy soki warzywno-owocowe z wyciskarki. Było zdrowo, pysznie i modnie :)
Uczniowie z techników gastronomicznych w Rudzie Śląskiej i Żarkach mieli możliwość wspólnie przygotować takie zdrowe przekąski. Dowiedzieli się również o zdrowotnych właściwościach poszczególnych dań.
Podziękowania da Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej za możliwość zorganizowania takich warsztatów :)
Więcej zdjęć w galerii na stronie:
https://goo.gl/photos/FvDaXoA3qm6zN3m36 -Żarki
https://goo.gl/photos/67nQYq3PmuFxiZSN7 -Ruda Śląska
Dania, które przygotowaliśmy:
http://www.pasjo-natka.pl/2015/12/domowe-rafaello-bezglutenowe.html
http://www.pasjo-natka.pl/2014/04/cynamonowe-jabka.html
http://www.pasjo-natka.pl/2014/06/gaucamole-czyli-pasta-z-awokado.html
http://www.pasjo-natka.pl/2014/08/gofry-owsiane.html
Przepis na nachiosy już wkrótce :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz