Składniki:
Szpinak świeży (lub mrożony) 150g
olej (łyżeczka)
1 łyżka serka mascarpone
2 ząbki czosnku
pomidorki koktajlowe 5 sztuk
2 kromki pieczywa razowego (opcjonalnie bezglutenowego)
jajko (opcjonalnie jaja przepiórcze)

Sposób przygotowania:
Wrzucić na patelnię szpinak. Odparować, przełożyć na chwilkę do osobnego naczynia.Podgrzać olej na patelni. Dodać rozgnieciony czosnek. Chwilę podrumienić. Następnie dodać szpinak i ser mascarpone. wymieszać. W międzyczasie zrobić 2 grzanki i jajko sadzone. Na ciepłe grzanki położyć szpinak i jajko sadzone. Na samą górę położyć pokrojone pomidory. Posolić, popieprzyć. Smacznego!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz