środa, 30 kwietnia 2014

Tagliatelle z owocami morza

Obiad w pół godziny? Jest to możliwe. Tagliatelle z owocami morza. Szybko, zdrowo i pożywnie :) Pozdrowienia dla Leny, która jest twórcą przepisu :)

Składniki na 1 porcję:
makaron pełnoziarnisty tagliatelle (ok. 100g ) (wersja bezglutenowa z ryżem)
owoce morza 100g (po rozmrożeniu)
natka pietruszki (ok 20g)
cebulka dymka (ok 40g)
czosnek 3 ząbki
olej 2 łyżki
przecier pomidorowy w kartoniku (1 szklanka)
pomidorki koktajlowe (4 szt.)
sól, pieprz, papryka ostra, bazylia

Sposób przygotowania:
Na rozgrzany olej wrzucić rozmrożone owoce morza. Chwile podsmażyć. Dodać posiekaną cebulkę dymkę oraz pietruszkę. Przyprawić. Chwilkę smażyć, po czym dodać przecier pomidorowy oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Mieszać. Czas smażenia ok 10 min. Na koniec udekorować pomidorkami koktajlowymi oraz cebulka dymką. Podawać z makaronem tagliatelle, lub w wersji bezglutenowej z ryżem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz