Jeśli lubicie dynie, to na pewno ta pasta Wam posmakuje! Świetnie pasuje do pieczywa chrupkiego :)
Składniki:
ok 2 szklanek upieczonej dyni
papryka czerwona
pół papryczki chili
łyżka oliwy z oliwek
sól, pieprz
mleczko kokosowe (ok 3-4 łyżki) ( Ja mleczko pominęłam)
Sposób przygotowania:
Dynię obrać, pokroić w kostkę i popieprzyć. Skropić oliwą, wymieszać. Rozłożyć na blasze wyłożonej papierem, piec do miękkości w temp 200 stopni. Papryczkę chili i czerwoną pokroić w kostkę.
Następnie wszystkie składniki przełożyć do miski i zmiksować na gładki krem.
PS. Przyznam, że krem dobry, ale następnym razem paprykę można w piec pod przykryciem podpiec, żeby ściągnąć skórkę, bo trochę przeszkadzała....
pasta z dyni... uwielbiam!
OdpowiedzUsuń