sobota, 10 maja 2014

Nadziewana papryka

Kolejny pomysł na obiad. Nadziewana papryka nadaje się na obiad, jak również sprawdzi się na przyjęciu jako ciepłe danie.

Składniki: (na 4 papryki)
4 ładne papryki
400g mięsa mielonego (użyłam drobiowego)
pieczarki 500g
cebula 1 szt
szczypiorek
czosnek (3 ząbki )
papryka chili 1 szt
olej 3 łyżki
sól, pieprz marynowany

Sposób przygotowania:
Wrzucić na patelnie pokrojone pieczarki, chwile podsmażyć (bez oleju), aż odsączy się woda. Dolać olej i podsmażyć z pieczarkami pokrojoną cebulę i czosnek.. Na koniec na chwilkę dodać mięso i i chwilę podsmażyć mieszając całość. Doprawiamy do smaku.Wrzucić wszystko do garnka łącznie z szczypiorkiem i papryką chili (pokrojone). Wymieszać. przełożyć do papryk. Papryki ułożyć na blasze wysmarowanej oliwą lub wyłożonej papierem do pieczenia (ja użyłam żaroodpornego naczynia z pokrywką), wstawić do piekarnika. Piec ok 45 min w temperaturze 200 stopni C.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz