Żeby nie wyrzucać później cebuli i czosnku, polecam wykorzystać te składniki do pasty z soczewicy.
http://smacznieidietetycznie.blogspot.com/2014/05/pasta-z-czerwonej-soczewicy_21.html
http://smacznieidietetycznie.blogspot.com/2014/05/pasta-z-czerwonej-soczewicy_21.html
Składniki:
250g oleju kokosowego
125ml oleju lnianego1 cebula
10 ząbków czosnku
Sposób przygotowania:
Cebulę przekroić na 2 połówki. Czosnek poprzekrawać na mniejsze części. Tłuszcz kokosowy rozgrzać do około 100 stopni i podsmażyć w nim 2 połówki cebuli do lekko brązowego koloru. Zajmuje to zazwyczaj 15 minut. Następnie dodać czosnek i całość podsmażać jeszcze 3 minuty. Tłuszcz przecedzić przez sito, ochłodzić do temperatury ciała ludzkiego i mieszając dodawać schłodzony olej lniany. Całość przelać do zamykanego słoika i przechowywać w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz