poniedziałek, 5 maja 2014

Łosoś ze szpinakiem

Łosoś- szpinak. Uwielbiam to zestawienie!


Składniki: (na 1 osobę)
łosoś ok 150g
szpinak  150g
serek mascarpone  1 łyżka
czosnek 2 ząbki
masło klarowane 1łyżka
pomidorki koktajlowe 4 szt.
sól, pieprz, rozmaryn

Sposób przygotowania:
Wrzucić na patelnię szpinak. Odparować, przełożyć na chwilkę do osobnego naczynia. Na patelnie dać masło. Jak się rozpuści, to dodać rozgnieciony czosnek. Chwilę podrumienić. Następnie dodać szpinak i ser mascarpone. Wymieszać.
Łososia kilka godzin wcześniej przyprawić solą, pieprzem i rozmarynem. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 200 stopni C. Piec, aż się zarumieni.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz